Prieš darbdavį – būriu

Centro atstovė spaudai Ramunė Motiejūnaitė sakė, jog jaunuoliai dažniausiai eina dirbti bet kokiomis sąlygomis. “Ką tik baigę studijas, neturėdami darbo patirties, jie retai kada išdrįsta kelti darbdaviui didelius reikalavimus. Bijo, kad visai negaus darbo. Jau turintieji vietą, jausdami darbdavio savivalę, taip pat tyli, nes bijo”, – kalbėjo R.Motiejūnaitė.


Ji pastebėjo, kad jauni žmonės dažnai būna individualistai ir savo bėdas spręsti bando patys. Vieniems profesinės sąjungos asocijuojasi su sovietiniu reliktu, kiti apie jas net nėra girdėję.
Pasak R.Motiejūnaitės, susibūrę į profesinę sąjungą darbuotojai gali kur kas efektyviau kovoti už savo teises. LPSK galima gauti nemokamą konsultaciją, norintieji taip pat be jokio atlygio atstovaujami teismuose.


Dalydami informaciją apie profesinės sąjungos galią ir naudą, dėmesio atkreipti jie nevengė ir nepadoriu gestu. Viename lankstinukų prieš besišypsančią moterį stovintis vyras už nugaros laiko kumštį su ištiestu viduriniu pirštu. Vaizdelio mintis: “Manai, kad tavimi pasirūpins kiti?”
Kauno regione profesinėms sąjungoms priklauso apie 500 žmonių iki 35 metų. Rudenį akcija “Ar priklausai profesinei sąjungai?” bus surengta Mažeikiuose. Ten jaunieji visuomenininkai orientuosis į “Mažeikių naftoje” dirbančius žmones.


Jurgita MURAUSKAITĖ


Kauno diena

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!