Lrt padidinti atlyginimai

Tačiau tiek kūrybiniai, tiek techniniai darbuotojai skeptiškai vertino šį susitarimą, nes atlyginimai nebuvo keliami nuo 1998 metų, kai LR Seimas sumažino finansavimą LRT.
2001 metais į LRT generalinio direktoriaus postą išrinktas V. Milaknis paveldėjo ir 20 mln. litų skolą, kurią reikėjo atiduoti.


Taupymas buvo pradėtas nuo darbuotojų, kuriems nedelsiant buvo įteikiami atleidimo lapeliai.
Šiandien visiškai aišku, jog jei ne profesinė sąjunga darbo būtų netekę dukart daugiau darbuotojų. Profsąjunga kartu su administracija skaičiavo krūvius, darbo vietų ir pareigybių tikslingumą. Į profsąjungos posėdį buvo kviečiami ne tik atleidžiami nariai, bet ir jų tiesioginiai viršininkai, personalo vadovai ir profsąjungos advokatas.


Profesinei sąjungai pavyko išgelbėti pačius geriausius darbuotojus, o kai kuriems tarpininkauti ir dėl žymiai didesnių išeitinių kompensacijų.


Deja, tiems kurie liko finansinė padėtis nepasikeitė. LRT vadovybė grąžino dalį skolų, renovavo patalpas, atnaujino techniką. Profsąjunga kreipėsi į LRT tarybą ir jos pirmininką R. Pakalnį prašydami atkreipti dėmesį į tai, kad jau atėjo laikas ir investicijai į darbuotojus. LRT taryba pritarė šiam pasiūlymui.


Susitarti ir toliau buvo nelengva, nes LRT dar ir dabar likusi 2.5 mln. litų skola, tačiau nuo kovo mėn. iki pat spalio vykęs derybų dėl atlyginimų didinimo procesas pasibaigė teigiamai – darbo užmokesčio fondas vidutiniškai padidintas 10 proc.


Kolektyvinė sutartis atveria galimybes didinti darbuotojų darbo užmokestį ir gerinti jų socialines garantijas!


Diana Vipartienė
LRT kūrybinių darbuotojų profesinio susivienijimo
Tarybos pirmininkė

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!